Pretražite našu stranicu

  
Čestitamo novom stanaru Tehno parka – tvrtki Hemi consulting d.o.o. na potpisu ugovora o subvencioniranom zakupu poslovnog prostora i želimo puno uspjeha u radu!

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija jutros je u svom uredu potpisao ugovor s novim stanarom Tehno parka Garešnica. Riječ je o novoosnovanoj tvrtki Hemi Consulting d.o.o. iz Garešnice u čije je ime ugovor o korištenju prostora u toj poslovnoj zgradi podignutoj u Poduzetničkoj zoni Kapelica s gradonačelnikom potpisao njen osnivač Miroslav Horina koji je tom prigodom rekao:

- Moja tvrtka bavit će se prvenstveno izradom projekata za poduzetnike i za poljoprivrednike. Na njeno osnivanje odlučio sam se zahvaljujući stečenom iskustvu radeći u Poduzetničkom centru Garešnica i jednoj sličnoj tvrtki u Zagrebu. Nadam se da sam prepoznao priliku na tržištu jer se za razdoblje od idućih sedam godina predviđa značajan rast potpornih sredstava upravo za ruralni razvoj. Zahvaljujem se Gradu Garešnici i gradonačelniku Bilandžiji na ustupljenom poslovnom prostoru jer to je značajan vjetar u leđa na početku poslovanja - rekao je tom prigodom Miroslav Horina te dodao da u idućoj godini, ovisno o poslovanju, planira zaposliti jednog ili više djelatnika.

Gradonačelnik Josip Bilandžija izrazio je zadovoljstvo što se Miroslav vratio iz Zagreba i u Garešnici osnovao tvrtku. Istaknuo je da se poslovna zgrada Tehno parka Garešnica zbog svoje visoke popunjenosti u prvoj godini rada potvrdila kao poduzetnička potporna institucija u pravom smislu te riječi. Naznačio je da je izgradnjom te poslovne zgrade gradska uprava dala novi zamah poduzetništvu na području Garešnice te rekao da je siguran da će poduzetnici prepoznati i sve prednosti nove Poduzetničke zone Kapelica. Pozvao ih je da iskoriste pogodnosti koje im Grad Garešnica nudi prilikom kupnje parcela u toj zoni kao i sve prednosti koje ta poduzetnička zona nudi od opremljenosti infrastrukturom do blizine autoputa.

Grad potiče razvoj poduzetništva
Uz subvencionirani zakup poslovnog prostora u zgradi Tehno parka u Kapelici te u Poduzetničkom inkubatoru u središtu Garešnice gradska uprava ima razrađen sustav potpora usmjerenih prema poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima – podsjetio je gradonačelnik Bilandžija te istaknuo da Grad Garešnica želi biti podrška kako novim tvrtkama tako i postojećim, sve s ciljem poticanja razvoja gospodarstva i zapošljavanja, a time i punjenja gradskog proračuna.