Pretražite našu stranicu

  
Privodi se kraju realizacija najveće investicije u Garešnici financirane europskim novcem odnosno zgrade Tehno parka Garešnica vrijedne 21,5 milijun kuna koja je izgrađena u Poduzetničkoj zoni Kapelica. Izgradnja te poslovne zgrade potaknula je i daljnja ulaganja u poduzetničku zonu do koje je dovedena kompletna infrastruktura, a ovih se dana dovršava i prilazna cesta do državne ceste Garešnica – Kutina.
     Radovi teku prema predviđenom roku i Tehno park će u potpunosti biti završen u svibnju. U poslovnoj zgradi bit će smješteno dvadesetak poduzetnika kojima će se ponuditi povlašteni zakup poslovnih prostorija, razne edukacije te savjetodavne i organizacijske pomoći, besplatan internet, konferencijska dvorana i druge povlastice. Iako se njegovo otvorenje može očekivati najranije kroz mjesec dana, već je poznat prvi investitor.
     Riječ je o tvrtki Creditexpress Hrvatska koja će u zgradi Tehno parka otvoriti pozivni centar koji će početi s radom 1. srpnja. Ta se tvrtka bavi naplatom potraživanja, a traži operatere uz uvjet je da su kandidati komunikativni, da znaju raditi na računalu i da su skloni timskom radu. Zaposlenici se primaju na određeno vrijeme, a radit će se u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. To je prvi investitor, a u Poduzetničkom centru Garešnica, uskoro očekuju i dolazak drugih poduzetnika.