Pretražite našu stranicu

  
Izgradnja Tehno parka Garešnica u Poduzetničkoj zoni Kapelica napreduje prema predviđenom planu. Za nešto više od tri mjeseca od početka radova tvrtka AB gradnja d.o.o. iz Karlovca podigla je zgradu budućeg Tehno parka u kojoj će biti dvadesetak poslovnih prostorija u kojoj će se moći smjestiti isto toliko poduzetnika. Riječ je o 21,5 milijun kuna vrijednoj investiciji koja se financira europskim novcem u 92,1 postotnom iznosu. Nositelj tog projekta je Grad Garešnica, a partneri su mu Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Garešnica i Poduzetnički inkubator BIOS.
     - Zadovoljni smo napretkom radova, a vjerujemo da će, kako je i najavljeno, izvođač radove na izgradnji Tehno parka dovršiti do 1. lipnja iduće godine. I nedavno realizirani projekt Poduzetničkog inkubatora i ovaj Tehno park samo su dio napora koje ulažemo u stvaranje preduvjeta za razvoj poduzetništva i otvaranje novih poduzeća te time i novih radnih mjesta  – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji ističe da su u pripremi i brojni novi projekti važni za razvoj Grada Garešnice.
     Poduzetnici koji će biti smješteni u Tehno park u prvim godinama poslovanja imat će povlaštene uvjete poput povoljnog zakupa poslovnog prostora, najam konferencijske sale, edukacije i savjetovanja te besplatan pristup internetu. Izgradnja tog objekta, kako doznajemo, potaknula je i interes poduzetnika za kupnju ostalih parcela u Poduzetničkoj zoni koja se prostire na površini od dvadeset jednog hektara. Do poduzetničke zone izgradit će se i asfaltna cesta za koju su već obavljene sve potrebne imovinsko-pravne radnje, kako bi se ona povezala s državnom cestom prema Kutini i autoputom od kojeg je udaljena svega 16 kilometara.