Pretražite našu stranicu

  

Poslovna zgrada Tehno parka Garešnica koja je nedavno izgrađena u novoj garešničkoj poduzetničkoj zoni u Kapelici dobila je novog stanara. Riječ je o tvrtki Autegra d.o.o. iz Garešnice u čiji ime je njezin direktor Saša Šteković potpisao s gradonačelnikom Garešnice Josipom Bilandžijom ugovor o korištenju poslovnog prostora u toj zgradi. Riječ je o inženjerskoj tvrtki koja se bavi projektiranjem i konzaltingom u industriji.

Ta je tvrtka time postala šesti stanar ove poduzetničke potporne institucije izgrađene s ciljem pružanja potpore poduzetnicima na području Grada Garešnice s posebnim naglaskom na mlade poduzetnike, žene poduzetnice i poduzetnike početnike u obliku subvencioniranog zakupa poslovnih prostora, potrebne informatičke i uredske opreme te u obliku pružanja poslovnih i savjetodavnih usluga u prvim godinama njihovog poslovanja. Tehno park Garešnica, doznajemo od Tatjane Purkić iz gradske uprave, ostvario je visoku popunjenost u prvoj godini rada.

Ukupna površina Tehno parka Garešnica iznosi 1.770 četvornih metara, a sadržava 15 poslovnih prostora za iznajmljivanje veličine od 25 do 152 m2, sa svim pogodnostima za poduzetnike. Tržišna cijena korištenja uredskog prostora u toj je poslovnoj zgradi 40 kn/m2, a pravo na subvencionirano korištenje uredskih prostorija imaju poduzetnici koji ne obavljaju djelatnost duže od tri godine dok oni koji posluju duže od tri godine također mogu iznajmiti poslovni prostor, ali bez prava na gradsku subvenciju. U prvoj godini potpora Grada Garešnice iznosi 100 posto, u drugoj 50 posto te u trećoj 20 posto tržišne cijene zakupa. Svi zainteresirani mogu se javiti na Javni poziv za zakup koji je otvoren do popunjenja svih prostora.