Pretražite našu stranicu

  
Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija nedavno je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima koji su se javili na javni poziv Grada i ispunili sve propisane uvjete za dodjelu sredstava. Riječ je 76 potpora od kojih su osam ostvarili poljoprivrednici za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva, dok su ostale potpore dobili poduzetnici i obrtnici i to njih sedam za osnivanje novih obrta i poduzeća, a ostali za sufinanciranje nabavke strojeva i opreme.

- Grad Garešnica želi biti podrška svim našim poduzetnicima i obrtnicima, a to smo pokazali i kroz dodjelu ovih potpora i kroz sve mjere kojima smo im olakšali poslovanje u vrijeme koronakrize. Za nabavku strojeva i opreme isplatili smo 426 tisuća kuna, za osnivanje novih poduzeća i obrta 31 tisuću kuna te za poljoprivredu 56 tisuća kuna. Cilj ovih potpora je jačanje konkurentnosti postojećih poduzeća, ali i motiviranje novih poduzetnika da se odvaže i pokrenu posao u Garešnici. Sa sigurnošću mogu reći da ove gradske potpore daju rezultate jer imamo sve više mladih ljudi koji otvaraju vlastite obrte i tvrtke – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Josip Bilandžija.

Gradska je uprava novim krugom potpora za malo i srednje gospodarstvo ispunila obećanje i ostvarila kontinuitet u isplatama potpora koje se ostvaruju već četvrtu godinu za redom. Ispunjeno je i obećanje o povećanju ukupnog iznosa za potpore koji je u odnosu na prošlu godinu porastao nešto više od 170 tisuća kuna. Za osnivanje novih obrta i poduzeća maksimalni iznos potpore iznosi pet tisuća kuna, a za nabavku opreme i strojeva kao i za poljoprivrednike najviše 10 tisuća kuna.