Pretražite našu stranicu

  

Pročitajte najnovije vijesti o TPG

Novosti, događanja, javni pozivi, natječaji


Novosti
01 Veljača 2021

NOVI STANARI TEHNO PARKA – TVRTKA THE DESIGN PLAN D.O.O

Čestitamo novim stanarima Tehno parka u Poduzetničkoj zoni Kapelica-tvrtki The design Plan d.o.o. na potpisu ugovora o najmu poslovnog prostora. Želimo im puno uspjeha u radu!


The design plan d.o.o. tvrtka je iz područja projektiranja, stručnog nadzora i pružanja konzalting usluga na području arhitekture, graditeljstva i zaštite okoliša.

Hits: 749
Novosti
07 Siječanj 2021

POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH POTPORA PODUZETNICIMA, OBRTNICIMA I POLJOPRIVREDNICIMA S PODRUČJA GRADA GAREŠNICE

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija nedavno je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima koji su se javili na javni poziv Grada i ispunili sve propisane uvjete za dodjelu sredstava. Riječ je 76 potpora od kojih su osam ostvarili poljoprivrednici za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva, dok su ostale potpore dobili poduzetnici i obrtnici i to njih sedam za osnivanje novih obrta i poduzeća, a ostali za sufinanciranje nabavke strojeva i opreme.

- Grad Garešnica želi biti podrška svim našim poduzetnicima i obrtnicima, a to smo pokazali i kroz dodjelu ovih potpora i kroz sve mjere kojima smo im olakšali poslovanje u vrijeme koronakrize. Za nabavku strojeva i opreme isplatili smo 426 tisuća kuna, za osnivanje novih poduzeća i obrta 31 tisuću kuna te za poljoprivredu 56 tisuća kuna. Cilj ovih potpora je jačanje konkurentnosti postojećih poduzeća, ali i motiviranje novih poduzetnika da se odvaže i pokrenu posao u Garešnici. Sa sigurnošću mogu reći da ove gradske potpore daju rezultate jer imamo sve više mladih ljudi koji otvaraju vlastite obrte i tvrtke – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Josip Bilandžija.

Gradska je uprava novim krugom potpora za malo i srednje gospodarstvo ispunila obećanje i ostvarila kontinuitet u isplatama potpora koje se ostvaruju već četvrtu godinu za redom. Ispunjeno je i obećanje o povećanju ukupnog iznosa za potpore koji je u odnosu na prošlu godinu porastao nešto više od 170 tisuća kuna. Za osnivanje novih obrta i poduzeća maksimalni iznos potpore iznosi pet tisuća kuna, a za nabavku opreme i strojeva kao i za poljoprivrednike najviše 10 tisuća kuna.
Hits: 589
Novosti
03 Siječanj 2021

TVRTKA IDOLL D.O.O. NOVI JE STANAR TEHNO PARKA

Čestitamo novim stanarima Tehno parka u poduzetničkoj zoni Kapelica- novoosnovanoj tvrtki Idoll d.o.o. na potpisu ugovora o najmu poslovnog prostora. Želimo im puno uspjeha u radu!

Tvrtka Idoll d.o.o. osnovana je 2019. godine, a bavi se savjetovanjem u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Hits: 935
Novosti
23 Prosinac 2020

POTPISAN UGOVOR O PRODAJI ZEMLJIŠTA U PODUZETNIČKOJ ZONI KAPELICA

Nakon što je poslovna zgrada Tehno parka, koja je izgrađena u novoj garešničkoj poduzetničkoj zoni u Kapelici, dobro popunjena novim tvrtkama koje su uselile u njene poslovne prostore, počeli su stizati i investitori u poduzetničku zonu. Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koncem prošle godine potpisao je ugovor s tvrtkom Wang X iz Međimurja koja će u toj zoni kupiti zemljište i podići 3,1 milijun kuna vrijedan pogon za sortiranje i preradu otpada. Novi pogon donijet će nova radna mjesta, a investitor ističe da je Garešnicu odabrao zbog njene pozicije u središtu Hrvatske i zbog svih pogodnosti koje ulagačima u zonu nudi Grad Garešnica. Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo da mu je drago što investitori prepoznaju potencijal nove poduzetničke zone koja je otvorena kako bi dala zamah razvoju garešničkog gospodarstva i donijela nova radna mjesta.
Hits: 1854
Novosti
01 Listopad 2020

NOVI STANAR TEHNO PARKA – HEMI CONSULTING D.O.O.

Čestitamo novom stanaru Tehno parka – tvrtki Hemi consulting d.o.o. na potpisu ugovora o subvencioniranom zakupu poslovnog prostora i želimo puno uspjeha u radu!

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija jutros je u svom uredu potpisao ugovor s novim stanarom Tehno parka Garešnica. Riječ je o novoosnovanoj tvrtki Hemi Consulting d.o.o. iz Garešnice u čije je ime ugovor o korištenju prostora u toj poslovnoj zgradi podignutoj u Poduzetničkoj zoni Kapelica s gradonačelnikom potpisao njen osnivač Miroslav Horina koji je tom prigodom rekao:

- Moja tvrtka bavit će se prvenstveno izradom projekata za poduzetnike i za poljoprivrednike. Na njeno osnivanje odlučio sam se zahvaljujući stečenom iskustvu radeći u Poduzetničkom centru Garešnica i jednoj sličnoj tvrtki u Zagrebu. Nadam se da sam prepoznao priliku na tržištu jer se za razdoblje od idućih sedam godina predviđa značajan rast potpornih sredstava upravo za ruralni razvoj. Zahvaljujem se Gradu Garešnici i gradonačelniku Bilandžiji na ustupljenom poslovnom prostoru jer to je značajan vjetar u leđa na početku poslovanja - rekao je tom prigodom Miroslav Horina te dodao da u idućoj godini, ovisno o poslovanju, planira zaposliti jednog ili više djelatnika.

Gradonačelnik Josip Bilandžija izrazio je zadovoljstvo što se Miroslav vratio iz Zagreba i u Garešnici osnovao tvrtku. Istaknuo je da se poslovna zgrada Tehno parka Garešnica zbog svoje visoke popunjenosti u prvoj godini rada potvrdila kao poduzetnička potporna institucija u pravom smislu te riječi. Naznačio je da je izgradnjom te poslovne zgrade gradska uprava dala novi zamah poduzetništvu na području Garešnice te rekao da je siguran da će poduzetnici prepoznati i sve prednosti nove Poduzetničke zone Kapelica. Pozvao ih je da iskoriste pogodnosti koje im Grad Garešnica nudi prilikom kupnje parcela u toj zoni kao i sve prednosti koje ta poduzetnička zona nudi od opremljenosti infrastrukturom do blizine autoputa.

Grad potiče razvoj poduzetništva
Uz subvencionirani zakup poslovnog prostora u zgradi Tehno parka u Kapelici te u Poduzetničkom inkubatoru u središtu Garešnice gradska uprava ima razrađen sustav potpora usmjerenih prema poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima – podsjetio je gradonačelnik Bilandžija te istaknuo da Grad Garešnica želi biti podrška kako novim tvrtkama tako i postojećim, sve s ciljem poticanja razvoja gospodarstva i zapošljavanja, a time i punjenja gradskog proračuna.
Hits: 580
Novosti
01 Rujan 2020

ŠESTI STANAR TEHNO PARKA GAREŠNICA - AUTEGRA D.O.O.

Poslovna zgrada Tehno parka Garešnica koja je nedavno izgrađena u novoj garešničkoj poduzetničkoj zoni u Kapelici dobila je novog stanara. Riječ je o tvrtki Autegra d.o.o. iz Garešnice u čiji ime je njezin direktor Saša Šteković potpisao s gradonačelnikom Garešnice Josipom Bilandžijom ugovor o korištenju poslovnog prostora u toj zgradi. Riječ je o inženjerskoj tvrtki koja se bavi projektiranjem i konzaltingom u industriji.

Ta je tvrtka time postala šesti stanar ove poduzetničke potporne institucije izgrađene s ciljem pružanja potpore poduzetnicima na području Grada Garešnice s posebnim naglaskom na mlade poduzetnike, žene poduzetnice i poduzetnike početnike u obliku subvencioniranog zakupa poslovnih prostora, potrebne informatičke i uredske opreme te u obliku pružanja poslovnih i savjetodavnih usluga u prvim godinama njihovog poslovanja. Tehno park Garešnica, doznajemo od Tatjane Purkić iz gradske uprave, ostvario je visoku popunjenost u prvoj godini rada.

Ukupna površina Tehno parka Garešnica iznosi 1.770 četvornih metara, a sadržava 15 poslovnih prostora za iznajmljivanje veličine od 25 do 152 m2, sa svim pogodnostima za poduzetnike. Tržišna cijena korištenja uredskog prostora u toj je poslovnoj zgradi 40 kn/m2, a pravo na subvencionirano korištenje uredskih prostorija imaju poduzetnici koji ne obavljaju djelatnost duže od tri godine dok oni koji posluju duže od tri godine također mogu iznajmiti poslovni prostor, ali bez prava na gradsku subvenciju. U prvoj godini potpora Grada Garešnice iznosi 100 posto, u drugoj 50 posto te u trećoj 20 posto tržišne cijene zakupa. Svi zainteresirani mogu se javiti na Javni poziv za zakup koji je otvoren do popunjenja svih prostora.

Hits: 1206


PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

TEHNO PARK GAREŠNICA

PROJEKT : IZGRADNJA I OPREMANJE
OPĆI CILJ PROJEKTA
Podići razinu konkurentnosti poduzeća sjeveroistočnog dijela Moslavine, na temelju "pametne" specijalizacije regije i podizanje kompetencija stanovništva, te pokrenuti održivi ekonomski rast, pozitivnu poduzetničku klimu i rast zapošljavanja na širem području Garešnice (Bjelovarsko-bilogorske županije), s orijentacijom na djelatnost visoke dodane vrijednosti.


Ukupna vrijednost projekta:21.487.471,88 kn
Vrijeme provedbe projekta:01.09.2017. - 01.06.2019.
Ukupan iznos projekta /kn 21.487.471,88
iznos eu potpore / kn 19.791.539,45
Početak provedbe projekta 01.09.2017.
Završetak projekta 01.06.2019.

Upoznajte našu profesionalnu ekipu

Tu su za Vas kako bi vam pomogli u novim poslovnim idejama ! 
Josip Bilandžija, dipl.ing.šum. Gradonačelnik Garešnice gradonacelnik@garesnica.hr
Ana Rajčević, dipl.oec.

Voditeljica projekta TPG ana@pc-garesnica.hr
Ana-Marija Župančić, mag.rel.int.et.dipl. Direktorica PC Garešnica anamarija@pc-garesnica.hr
TP Garešnica

Direktor/ica TP Garešnica info@tehnoparkgaresnica.hr